Avui: 08:00-00:00 h 937276737 +34 640 574 657
Temps de lectura 1 min.

Les nostres mascotes són un més de la casa, tant que de vegades compartim amb ells, inclús, el nostre menjar. De vegades, són ells els que aprofiten una badada per emportar-se una mica del nostre plat. Sigui com sigui, és millor evitar-ho, ja que no sempre els nostres aliments són beneficiosos per a mascotes com gossos i gats.

A més, recorda que l'alimentació específica incorpora els nutrients que necessita cada mascota segons edat i talla. És cert que l'arròs, la carn o la patata són aliments base del menjar de gossos, per exemple, però hi ha altres aliments que cal evitar perquè poden resultar tòxics per a ells. A més, les seves necessitats nutricionals són diferents de les nostres. I és que l'alimentació també repercuteix en el seu benestar i és base de la salut animal.

SALUT ANIMAL: ALIMENTS QUE LA TEVA MASCOTA NO HA DE MENJAR

Les fruites amb os com cireres o préssecs són habituals en la teva dieta com a postres o com a esmrozar, per exemple, però és millor evitar que la teva mascota es faci amb l'os, ja que el glucòsid que conté pot tenir efectes molt negatius en ella. La xocolata, el raïm i les panses, l'alvocat o els fruits secs com nous de macadàmia i cacauets són altres productes que poden ser assidus a la teva taula, però que has d'evitar que la teva mascota ingereixi.

Però, no es tracta només d'aliments, també és comú que hi hagi intoxicacions per medicaments humans com aspirina, paracetamol i ibuprofè. T'ho explica tot el veterinari i assessor farmacèutic Antoni Fedelich al vídeo. No te’l perdis i segueix donant-li el màxim benestar a la teva mascota.

I, en cas que la teva mascota consumeixi algun aliment que no hauria de menjar, el millor és consultar un professional veterinari; i recorda que tots els medicaments que et recepti el veterinari els pots trobar a la teva farmàcia.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris