Avui: 08:00-00:00 h 937276737 +34 640 574 657
Temps de lectura 2 min.

Durant l’embaràs, el teu cos pateix canvis hormonals. Es pateixen alteracions al sistema endocrí, el metabolisme, els vasos sanguinis, etc. que poden, a la vegada, provocar canvis bruscos en la textura de la teva pell. Aquests canvis poden traduir-se en l'aparició d’estries, varius, cel·lulitis o cloasma gestacional, entre d'altres.

I és que la pell fa un gran treball durant tot l’embaràs, així com després del part. En general, la pell de la cara es mantindrà saludable amb una bona higiene, hidratació i fotoprotecció contínua. Però algunes zones de el cos necessitaran cures especials.

ESTRIES, CEL·LULITIS I CLOASMA EN L'EMBARÀS 

Estries. Les estries són lesions cutànies lineals causades per la ruptura de les fibres de col·lagen i d'elastina quan la pell s'estira.

Hi ha diversos factors de risc en relació a l'aparició de les estries durant l'embaràs:

  • IMC (índex massa corporal) a l'inici de l'embaràs en rang de sobrepès o obesitat.
  • Increment de pes excessiu durant l'embaràs.
  • Edat materna. La possibilitat d'aparició és més gran en les dones joves.
  • Embaràs de bessons. L'exigència de distensió a la pell serà més gran.

Per prevenir-les, és fonamental bloquejar el seu desenvolupament en la primera fase. A més, conèixer la causa de la seva aparició és molt important per prevenir-les.

Per evitar-les durant l’embaràs, aplica crema amb oli de centella asiàtica, de jojoba, borratja, vitamina E i / o rosa mosqueta dues vegades al dia pels costats de la boca, els pits, els malucs i les cuixes. I, recorda, que la constància en l'aplicació dels productes diàriament és fonamental.

Cel·lulitis. La cel·lulitis és una alteració del teixit conjuntiu per l'acumulació de greix sobretot en glutis, malucs i cames.

Per reduir el seu impacte pots seguir uns bons hàbits:

  • Estigues hidratada. Ingereix l'aigua que el teu organisme necessita per afavorir que la circulació flueixi i no retinguis líquids.
  • Dona't massatges drenants. Amb olis essencials o mantega de karité, expandeix el producte a la zona desitjada, fent una lleugera pressió en forma de cercle per estimular la circulació.
  • Realitza exercici físic. Sempre adaptat a la teva situació actual i les capacitats físiques, practica esport per afavorir la circulació de la sang.
  • Segueix una dieta equilibrada, incloent-hi fruites, verdures, vegetals de fulla verda, proteïnes i greixos de peix i carn.

Aplica productes específics. Alimenta la teva pell amb cremes hidratants i reafirmants durant l'embaràs, a més de productes específics, sempre seguint el consell del teu farmacèutic. Descobreix més al nostre article Com eliminar la cel·lulitis?

Piel y embarazo

Cloasma gestacional. El cloasma gestacional són taques fosques que apareixen a la cara a causa de l'augment de melanina produït per les variacions hormonals.

Per prevenir aquestes taques és imprescindible evitar l'impacte directe dels rajos solars. Per això, la fotoprotecció amb una crema de pantalla total es torna un must, també a l'hivern. No t'oblidis de fer servir també protecció solar a les mans i a les zones de pell exposades en els mesos de calor.

SEQUEDAT I ESQUERDES DURANT LA LACTÀNCIA 

Durant la lactància, la teva pell pot mostrar sequedat i descamació, especialment a la zona dels pits.

Per reduir-la, mantingues un bon nivell d'hidratació mitjançant una aplicació constant de cremes específiques i aplicant-la a tot el pit i el mugró. A més, utilitza sabons neutres que no ressequin la pell.

Mantingues aquests bons hàbits i recorda seguir el consell del teu farmacèutic per mantenir la cura específic que la teva pell necessita, també en l'embaràs.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris