Avui: 08:00-00:00 h 937276737 +34 640 574 657
Temps de lectura 2 min.

A més de l'impacte que el coronavirus pot suposar per a la teva salut física, hi ha altres conseqüències lligades a les mesures aplicades per evitar l'expansió dels contagis. És el cas, per exemple, del confinament, que en alguns casos pot tenir efectes psicològics.

Avui parlem d'aquest impacte en la nostra salut mental i de quins consells et poden ajudar a contrarestar-lo.

QUIN IMPACTE PSICOLÒGIC PUC SENTIR DURANT LA QUARANTENA?

A més dels símptomes derivats de la malaltia, la quarantena pot activar emocions i fer que experimentis ansietat, nerviosisme o agitació, entre d'altres.

La solitud, la por, l'angoixa o la preocupació són altres de les sensacions que pots sentir si fas quarantena per COVID-19. En primer lloc, cal saber que és una reacció normal a una situació extraordinària. Tingues-ho present!

A més, sentir cert nivell d'estrès ajudarà a que estiguis alerta i no et relaxis mantenint les mesures de seguretat implantades. Però, a més, comptes amb pautes senzilles que t'ajudaran a suportar millor aquesta situació. Intenta aplicar-les sempre que puguis.

Consejos para afrontar la cuarentena

CONSELLS PER AFRONTAR LA QUARANTENA

En la mesura del possible, mantingues les teves rutines. Per exemple, segueix els teus horaris habituals i no variïs hores de son. És important també mantenir les rutines d'higiene i cura. I, encara que no surtis de casa, no et quedis en pijama i vesteix-te com ho faries si anessis a sortir.

Mantingues la teva dieta sana i equilibrada. No et deixis portar per l'impuls si et demana menjar greixos o sucres en excés. I és que les teves emocions poden reflectir-se en la teva relació amb el menjar i aparèixer la gana emocional. Tampoc oblidis hidratar-te correctament.

Reconeix les teves emocions. Per a una bona gestió de les teves emocions és important reconèixer aquelles que són presents al teu dia a dia i en quin nivell d'intensitat les estàs experimentant. Detectar-ho t'ajudarà a treballar-les perquè no et resultin invalidants.

No t'aïllis emocionalment. Mantingues en la mesura del possible les teves relacions familiars i socials mitjançant el telèfon o les xarxes socials. Recorda, fes-ne ús sempre amb moderació.

Aprofita per aprendre tècniques de relaxació, que t'ajudaran a posar distància i a rebaixar l'estrès de la situació.

Evita la sobreinformació sobre el coronavirus. Si vols informar-te, sempre tria fonts fiables i procura reduir el consum i també fer altres activitats que et distreguin.

Aquestes estratègies poden no resultar suficients en alguns casos. Si la situació d'estrès persisteix, consulta sempre amb un professional sanitari perquè t'ajudi a fer front a la quarantena.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris